/Mennyivel növeli meg a házunk értékét a napelem?
napelem-panelek-felszerelve

Mennyivel növeli meg a házunk értékét a napelem?

Még mindig sok a kérdés a napelemek körül, hiszen sokan úgy vélik, hogy felesleges beruházás egy ilyen rendszer. Azonban amellett, hogy viszonylag rövid idő alatt megtérül, még az ingatlan értékét is nagyban megnövelheti. De vajon hogyan és mennyivel? Cikkünkben részletesen kitérünk erre a kérdésre! 

A napelemes rendszerek 

Gondolkodtál már azon, hogy napelemmel tedd könnyebbé a család életét? Úgy gondolod, hogy túl drága és sok esetben nem is éri meg? Akkor hatalmasat tévedsz! Egy ilyen rendszerrel felszerelt ingatlan nemcsak környezetbarátabb, hanem annak értéke is jóval magasabb lesz, mint anélkül. Tehát teljesen mindegy, hogy mit gondolsz arról, hogy mikor is térül meg a beruházás, az otthonodat jóval többért tudnád eladásra kínálni ezzel az eszközzel.  

Érdemes összehasonlítani a napkollektort a napelemmel. Ehhez a Napkollektor és napelem közötti különbség című cikket javasoljuk.

Mennyivel növekszik meg a ház értéke? 

Természetesen a befektetett pénz sosem jön vissza teljes egészében, ám még így is nagyobb eséllyel tudjuk eladni, mint egy sima kockaházat. Amikor ilyen ingatlant vennénk, akkor viszont nem árt figyelembe venni pár szempontot. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyire régi is az a rendszer. A legtöbb berendezés 25-30 évig is működőképes, így a legjobb, ha minél fiatalabb a napelem. Tisztában kell lenni továbbá, hogy a technológia fejlődik, így ami pár éve még kiszolgálta az igényeket, az manapság már nem biztos, hogy elegendő lesz. Ha valaki otthonról dolgozik, több gyerek is van a családban, akkor mindenképpen nézzük át a hálózati rendszert. 

Nem mindegy az sem, hogy hány év garancia van még rá. Egy kész napelem esetén megeshet, hogy valami elromlik, amit saját zsebből megjavítani már nem túl gazdaságos. Egy fiatalabb berendezés tehát minden esetben jobban megéri.  

Az viszont már más kérdés, hogy pontosan mennyit is emel az ingatlan értékén, hiszen ahogy említettük, nem mindegy a napelem kora és nagysága sem. Összességében azonban elmondható, hogy ezek a házak jóval többe kerülnek, mint egy napelem nélküli épület.  

A Hogyan kell telepíteni a napelemeket? című cikkben annak járunk utána, hogy lehet-e házilag telepíteni a napelemeket.

Fronius inverterek 

Fronius inverterek napelem kereskedésből is beszerezhetőek, ami nagyban megkönnyítheti az életedet. Az egyedülálló Fronius 1992 óta foglalkozik fotovoltaikus innovatív megoldásokkal. A cég képes a hibákat azonnal javítani, így csökkenti minimálisra a berendezés kiesési idejét. Az általuk gyártott inverterek kétirányú mérőórák, amelyek dokumentálják a háztartás fogyasztását és optimalizálják a felhasználást.  

Összegezve 

Reméljük, hogy most már sikerült választ találni a kérdésedre, miszerint mennyivel is növeli meg egy napelemes rendszer az ingatlanod értékét. Az ehhez szükséges Fronius inverterek napelem kereskedésből is beszerezhetőek, ami nagyban megkönnyíti annak megvásárlását. Érdemes tehát beruházni rá, hiszen nemcsak eladás, hanem vétel szempontjából is jól járhatunk egy környezetbarát othonnal.