/Hogyan kell telepíteni a napelemeket? Telepítési útmutató

Hogyan kell telepíteni a napelemeket? Telepítési útmutató

Érdekli a napenergia, de nem tudja, hogyan kell telepíteni a napelemeket?

Amint ebben a cikkben olvashatja, a folyamathoz többre van szükség, mint a panelek online megrendelése és néhány YouTube-videó megtekintése a telepítésükről.

Hacsak nincs elektromos kivitelezési tapasztalata, akkor fel kell bíznia egy napelemes céget, hogy elvégezze magát a napelemek telepítését. Szerencsére számos jó hírű, több évtizedes napenergia-tapasztalattal rendelkező top napelemes cég közül választhat.

Amellett, hogy megtalálja az otthona energiaigényeihez legmegfelelőbb céget, néhány lépést meg kell tennie annak érdekében, hogy tiszta energiarendszerét engedélyezzék és megfelelően állítsák be.

Ebben a cikkben végigmegyünk azokon a lépéseken, amelyeket meg kell tennie, amikor napelemeket telepít otthonára vagy vállalkozására. Ha készen áll arra, hogy ajánlatokat kérjen az Ön közelében lévő helyi telepítőktől, használja az alábbi linkeket.

5 lépés a napelemek telepítéséhez

Egy otthoni napelemes rendszer telepítésével csökkentheti a hagyományos közműszolgáltatóktól való függőségét, és ellensúlyozhatja a havi energiaszámlák többségét (vagy egészét). Ráadásul kézzelfogható módszert kínál a környezeti lábnyom csökkentésére, ami tisztább, egészségesebb közösségeket eredményez.

Kissé ellentmondásos módon a sikeres napenergia-projektet meghatározó tényezők többségének kevés köze van magához a telepítéshez. Mielőtt belemennénk a napelemek telepítésének módjába, érdemes néhány árnyalatot már az elején megjegyezni. Először is, a napelemek telepítése alapos ismereteket igényel a napenergia-technológiáról, a tervezésről és a mérnöki munkáról.

Más szóval, az átlagember valószínűleg el akarja kerülni a napelemek barkácsolásos telepítését, és a folyamatot a helyi profi telepítőkre bízza. Egy megfelelően megtervezett napelemes rendszer sokkal több megtakarítást biztosít a hátulján, mint amennyit a legtöbb barkácsoló telepítés elölről megtakarít. A második dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a napelemes telepítés nem egyik napról a másikra történik.

Még a legjobb napelemek kiválasztása után is van néhány létfontosságú lépés a telepítési folyamatban, amelyek elengedhetetlenek a megbízható, hatékony és eredményes megújuló energiarendszer biztosításához.

Íme a napelemek telepítésének alapvető lépései:

1, Végezzen helyszíni felmérést egy mérnökkel.

Miután kiválasztotta az otthona számára legjobb napelemes telepítő céget, és aláírta a szerződést, a cég mérnököt küld otthonába, hogy értékelje a jelenlegi elektromos rendszerét, biztosítva, hogy minden kompatibilis legyen a tervezett napelemes rendszer kialakításával.

Ez a mérnök lehet a napelemes cég alkalmazottja vagy független vállalkozó. Ne feledje, hogy ha régi és elavult elektromos rendszerrel rendelkezik, a mérnök közölheti Önnel, hogy azt korszerűsíteni vagy kicserélni kell. Ez általában azt jelzi, hogy az új napelemes rendszer több amperre lesz szüksége, mint amennyit a jelenlegi elektromos rendszere elbír.

Az elektromos rendszer ellenőrzése mellett a mérnök a tetőt is ellenőrizni fogja. Meg kell győződnie arról, hogy az szerkezetileg szilárd és képes elviselni a napelemek súlyát. A mérnök azt is meg tudja mondani, hogy szükség van-e speciális rögzítési rendszerre, például lapos tetőhöz.

Egy napelemes rendszer csak annyira fog jól működni, amennyire megtervezték, ezért egy megbízható napelemes mérnök felbérlése az egyik legfontosabb lépés a folyamatban.

2, Biztosítsa a megfelelő engedélyeket a napelem telepítéséhez

A napelem telepítése előtt át kell ugrania néhány bürokratikus akadályon. Konkrétan be kell szereznie az összes megfelelő engedélyt és dokumentációt, hogy a napelemes telepítés legális legyen, és megfeleljen az összes helyi biztonsági és területrendezési követelménynek.

Nem is gondolná, milyen fejfájást okozhat egy olyan telepítés, amelyet az engedélyek kiadása előtt végeznek el. Ez a lépés ijesztően hangozhat, de itt a jó hír: Bár a napelemek telepítéséhez rengeteg papírmunka kapcsolódik, ezek nagy részét a napelemes cég kezeli.

Lehet, hogy Önnek nem kell sokat tennie azon túl, hogy itt-ott aláírást ad, de azért fontos, hogy legyen némi érzéke ahhoz, hogy mi történik a színfalak mögött. Íme, mit fog a napelemes telepítője iktatni:

Helyi elektromos és/vagy építési engedélyek az Ön nevében

Összekapcsolási megállapodás a helyi közműszolgáltatóval (más szóval, a közműszolgáltató engedélye a napenergia telepítésére és a nettó mérésbe való bekapcsolódásra).

Olyan állami vagy szövetségi ösztönző programok iránti kérelmek, amelyek csökkentik a napelemek kezdeti költségeit.

Ha kitölti ezeket a papírokat, akkor potenciálisan kedvezményeket, adójóváírásokat vagy más pénzügyi támogatást kaphat a telepítési költségek ellensúlyozására. A napelem-szerelőnek időbe telik, amíg az összes papírmunkát benyújtja, és még tovább tart, amíg a kormányzati szervek feldolgozzák az összes információt – néha több hétig vagy tovább.

Nem rossz ötlet néhány naponta nyomon követni és frissítéseket kérni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a folyamat még mindig zökkenőmentesen halad. A napenergia-szolgáltató cégeket lefoglalja az üzlet, és a nyikorgó kerék kapja a zsírt.

3, Rendelje meg a megfelelő felszerelést

Ha már minden megfelelő engedély és papírmunka a helyén van, a napelem-szerelője készen áll a berendezés megrendelésére. Vegye figyelembe, hogy ekkorra már kiválasztotta a szükséges napelemtípusokat, valamint a legjobb napelemeket és invertereket az otthona számára.

Ezeket a döntéseket általában egy napelemes ajánlatban határozzák meg, amelyet jóval a szerződés aláírása előtt küldenek el Önnek. Természetesen meg kell győződnie arról, hogy utánanézett, hogyan működnek a napelemek, és milyen különböző lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére.

Akár a leghatékonyabb napelemeket szeretné, akár a legolcsóbbakat, a napelem-szerelője segíthet kiválasztani azokat a berendezéseket, amelyek segítenek napenergia-céljai elérésében. Amint a napelemes berendezés megrendelésre kerül, az Ön neve felkerül a telepítő várólistájára. Ez alapvetően azt jelenti, hogy a napelemeket a forgalmazótól való megérkezésük után azonnal felkerül a napelem-szerelő ütemtervébe, aki összeszereli a napelemeket.

4, Telepíttesse a napelemeket

Végül elérkezik a nagy nap. Megjelenik a napelem-szerelője, és elkezdi előkészíteni a tetőt, különösen annak ellenőrzésével, hogy az összes csempe vagy zsindely biztonságosan fel van-e erősítve. Ezután a telepítő elhelyezi a vezetékeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a lakossági napelemes rendszerét az elektromos rendszerhez csatlakoztassa.

Miután a vezetékeket elhelyezték, a telepítője elhelyezi a napelemeket a helyükön tartó állványokat. A paneleket az állványokba helyezi, és az invertert (vagy több mikroinvertert) a panelekre csatlakoztatja.

Ha van akkumulátorbankja, a telepítője azt is felállítja. Ha többet szeretne megtudni a legjobb napelemes akkumulátorról, olvassa el ezt a cikket a Generac PWRcell otthoni akkumulátoráról. A napelemek telepítésével kapcsolatos egyik leggyakoribb kérdés az, hogy mennyi ideig tart a munka. Minden az otthona méretétől és a napelemek telepítésének terjedelmétől függ, de összességében egy-három napos időbeosztással számolhat. Ha a napelemes rendszerét megfelelően tervezték meg és tervezték meg, a folyamatnak ez a lépése a legegyszerűbb.

5, Engedélyeztesse és csatlakoztassa a napelemes rendszert.

Miután a rendszer a helyén van, a telepítője lényegében “megfordítja a kapcsolót”, hogy bekapcsolja azt. Mielőtt ez megtörténne, valószínűleg szüksége lesz egy önkormányzati képviselőre, aki értékeli és jóváhagyja a lakossági napelemes rendszerét, kiadva az úgynevezett működési engedélyt (PTO).

Alapvetően ez csak egy biztonsági óvintézkedés, amely biztosítja, hogy egy új szemmel hitelesítsék a vezetékeket és az elektromos munkát. A helyi közműszolgáltató képviselőjére is szüksége lesz a rendszer összekapcsolásához, ami a rendszer elektromos hálózatra való csatlakoztatását jelenti.

Ez lehetővé teszi, hogy továbbra is áramot vegyen, amikor szüksége van rá, valamint biztonságosan visszatáplálja a többletenergiát a hálózatba, ami a közműszolgáltatótól a nettó mérési programokon keresztül jóváírást eredményezhet.

Zárszó

Ez az öt lépés a napelemek telepítésének alapjai. De természetesen ezek csak általános iránymutatások, és a konkrét lépések otthonról otthonra és telepítőről telepítőre változhatnak. Ha további kérdései vannak a napelemek telepítésével kapcsolatban, a következő jó lépés az lenne, ha felkeresné a környék legjobb napelemes cégeit, és időpontot kérne egy konzultációra.

Itt többet kérdezhet a konkrét napelem-telepítési folyamatokról, és arról, hogy mire számíthat, ha úgy dönt, hogy a napenergiába vág bele.

Az alábbi linkek segítségével ingyenes árajánlatot kaphat, és konzultációt foglalhat egy tanúsított napenergia-szerelővel az Ön területén.

Napelem telepítéssel kapcsolatban ajánljuk cikkeinket a Napelem telepítés aloldalon.

Gyakran ismételt kérdések a napelem telepítéssel kapcsolatban

Telepíthetek én magam is napelemeket a házamra?

Technikailag igen, telepíthet napelemeket saját otthonára. Ezt azonban nem javasoljuk, hacsak nincs villanyszerelői tapasztalata és fejlett ismeretei a napenergiáról.

Bár nem kételkedünk abban, hogy Ön képes egy kielégítő otthoni barkácsprojektet megvalósítani, a napelemes cégek által a napelemes berendezések tervezésére és kivitelezésére használt modern technológia sokkal több hosszú távú előnyt biztosíthat, mint a napelemek saját maga által történő telepítéséből származó megtakarítás.

Hány napelemre van szükség egy ház energiaellátásához?

A ház áramellátásához szükséges napelemek száma attól függően változik, hogy az Ön otthona mennyi villamos energiát fogyaszt. Minimumként azonban azt várjuk, hogy a legtöbb háznak legalább 10 panelre lesz szüksége.

Hogyan kell a napelemeket lépésről lépésre telepíteni?

A napelemek telepítése nagyjából a következő sorrendben történik. Vegye figyelembe, hogy amennyiben nincs tapasztalata az elektromos kivitelezésben, azt javasoljuk a háztulajdonosoknak, hogy szakembereket bízzanak meg a kivitelezéssel.

1. lépés: Szerelje fel az állványt vagy építsen platformot a napelemek számára.

2. lépés: Szerelje fel és rögzítse a napelemeket az állványra.

3. lépés: A napelemek bekábelezése

4. lépés: Csatlakoztassa a vezetékeket a vezérlőpanelhez

5. lépés: Földelje le a rendszert biztonsági okokból.

6. lépés: Csatlakoztassa a napelemes tömböt az otthonához.

Kérjen egyszerűen és gyorsan napelem ajánlatot!