/Napenergiával működő eszközök
napenergiaval-mukodo-eszkoz

Napenergiával működő eszközök

Folyamatosan növekvő energiaszükségletünket egyre nagyobb mértékben érdemes megújuló energiaforrásokkal fedezni. Erre kiváló megoldás a napelem cellák sokféle felhasználhatósága. Ma már szerencsére az élet számtalan területén hasznosítani tudjuk és sokféle napenergiával működő eszközt vásárolhatunk.

Ebben a cikkben napenergiát hasznosító tárgyakat mutatunk be.

Napelemes powerbank

A napelemes powerbank egy rendkívül hasznos készülék két szempontból is. Energiát tárol és amikor szükség van rá, akkor feltölthetjük vele a laptopot, telefont vagy bármilyen kisebb energiaigényű elektromos eszközt.

A powerbankot pedig napelem cellákkal tölthetjük fel ingyenesen a napfény segítségével. Ennél jobb üzletet nem tudok.:)

Bárhová vihetjük magunkkal, akár sátorozáshoz, kiránduláshoz kiváló megoldás. Ütésálló, vízálló kivitelben pedig még a különböző megpróbáltatásokat is jobban bírja.

Napelemes táska

A napelem táska kihajtható napelem paneleket tartalmaz, amik együtt gyorsabban tudnak tölteni elektromos eszközöket. Táska formájának köszönhetően összehajtott állapotban könnyen hordozható.

Napelemes autó

A napelemes autók egyelőre tesztüzemben működnek. Költségesek és a hétköznapokban még nem megoldott a használatuk, de folyamatosan fejlesztik őket, úgyhogy akár eljuthat egyszer a hétköznapi felhasználásig is.

Természetesen egy autónál alapfeltétel, hogy rossz időben is megbízhatóan működjön, amihez folyamatos energiaszükségletét kiváló és gyorsan töltődő napelem cellákkal kell megoldani.

Napenergiával működő elemtöltő

Erre is vannak már megoldások, de jelenleg nem találtunk a hazai webshopok kínálatában.

Pedig nagyon praktikus lenne, hogy az elemeket is napenergiával töltsük fel.

Napenergiával működő tószivattyú

A kerti eszközök között is már sok olyat találunk, ami működik napelemekkel, hiszen úgyis többnyire jó időben használjuk őket. Így csak kitesszük a napra a napelem panelt és már tölti is az eszközt.

Sátor napelemmel

Kinn a szabadban sátorozáskor minden energiát hasznosítani kell, amit csak tudunk. A sátor tetején elhelyezett napelem panel képes annyi energiát termelni, hogy este működteti a beépített lámpát néhány órán keresztül.

Távirányító

Vannak távirányítók, amik napelemmel működnek, hasonlóan a zsebszámológépekhez. Így legalább megspóroljuk az elemeket.

Összegezve

Ha tehetjük, használjuk ki minél jobban a napenergia nyújtotta ingyen energiát az élet minden területén.